donderdag 2 juni 2016Verslag van het programma van de tweede dag van de  uitwisseling in Moergestel (Klik op de foto voor een groter beeld!)

Fris en monter kwamen donderdagmorgen de kinderen uit de gastgezinnen op het schoolplein. Sommige kinderen hadden slaperige oogjes maar er was genoeg te vertellen over het verloop van de eerste uitwisselingsavond/nacht.
Toen was het tijd om naar het leerplein te gaan waar Jessy massaal werd toegezongen voor haar elfde verjaardag. Na de uitleg van juffrouw Anne konden we de auto's in om naar de Beekse Bergen te gaan. Na het wegzetten van de tassen vlogen de kinderen groepsgewijs het park in. Lees meer vandaag over de belevenissen op deze blog!


De kinderen hebben zich tot 12 uur kunnen vergapen aan de apen, leeuwen, giraffe en het pas geboren olifantje. Maar vooral het winkeltje dat open was,werd druk bezocht. Om 12 uur was het voedertijd voor de dieren en de kinderen gingen eten op het safariplein. Om een uur gaat de tocht verder in bussen door het park.m
- [ Na het eten werd de groep verdeeld over drie bussen. Een tocht door het park onder de deskundige leiding van jonge rangers die veel vertelden over de dieren die we zagen zoals cheetahs, neushoorns, zebra's, wilde honden. In de bus zelf ook nog leuke zaken te zien en te ruiken zoals neushoornpoep. Ook was er volop de mogelijkheid om vragen te stellen aan de ranger. Na een uur vrije tijd in het park stond de roofvogelshow op het programma.


- [ ] Na het kleine uurtje vrije tijd in het park was het volgende spectaculaire onderdeel de roofvogelshow. Bijzonder was om te zien hoe de rangers demonstreerden wat de roofvogels voor capriolen uithaalden om in de natuur hun prooi te vangen. Daarbij geassisteerd door Yorben en Djint en meester Daan. Daarna ging de informatieve tocht door het park verder. Omstreeks kwart voor vijf
terug naar de auto's waar de ouders klaar stonden om de kinderen weer mee terug te nemen naar Moergestel. Op naar de gastgezinnen voor alweer de laatst avond van de uitwisseling. Wat gaat het toch allemaal snel!! Voor vrijdag staat een quiz op het programma.
- [ ]

Klik op de link langs de foto voor het filmpje van Yorben en Djint.